Kriolipoliza jest wykonywana w okolicy przedniej i bocznej powierzchni brzucha, pleców, bioder i dłoni. Efekt zabiegu zwiększa się stopniowo w ciągu kilku miesięcy. Tkanka tłuszczowa jest naprawdę wizualnie zmniejszona, co w sensie liczbowym przekłada się na usuwanie tłuszczu w ilości 2 centymetrów w krótkich odstępach czasowych.
Najważniejsze zalety kriolipolizy
Główną zaletą jaką ma kriolipoliza, jest zdolność do eliminacji tłuszczu tylko w obszarach problemowych i utrzymania form, które są bardzo atrakcyjne z wystarczającą ilością tkanki tłuszczowej (na przykład piersi kobiet).
Sport i diety nieuchronnie prowadzą do utraty objętości w całym ciele, co jest niepożądane z punktu widzenia kanonów kobiecej urody. Odchudzanie jest tutaj zatem kontrolowane, a tłuszcz znika w obszarach z których chcemy się go pozbyć.
Jak przebiega zabieg?
Procedura jest całkowicie bezbolesna i wygodna. W dotkniętym obszarze poczujesz tylko zimno i próżnię. Po zabiegu w miejscu kriolipolizy stwierdza się rumień (zaczerwienienie), który znika w ciągu godziny. Pierwszy wynik kriolipolizy będzie widoczny 3 tygodnie po zabiegu, a po 3 miesiącach widoczny będzie efekt końcowego efektu.
W jednej procedurze grubość warstwy tłuszczu zmniejsza się o 25%. Technologia kriolipolizy jest już dość rozpowszechniona i odnosi sukcesy na całym świecie. W przeciwieństwie do dobrze znanej operacyjnej bolesnej metody liposukcji aparat do kriolipolizy w zaledwie 1 godzinę pomoże osiągnąć podobny wynik bez długiego okresu rehabilitacji.